Carregant...

Sentimental Room, 1984

Habitació sentimental, 1984

Creat en col·laboració amb Montse Guillén, El Internacional Tapas Bar & Restaurant va transformar l’antic restaurant Teddy’s en un experiment integrat de cuina i art site-specific. Situat al West Broadway, a Nova York, i actiu entre 1984 i 1986, va esdevenir una icona del downtown de Manhattan. Artistes i actors com Jean-Michel Basquiat, Robert de Niro o Andy Warhol van freqüentar el primer bar de tapes d’aquesta ciutat, concebut com un espai artístic i «performàtic» on s’informava dels plats i productes en un pioner videomenú.

La Col·lecció MACBA compta amb diversos enregistraments audiovisuals vinculats al projecte d’El Internacional. Sentimental Room (1984) és un vídeo enregistrat conjuntament per Miralda i Jordi Torrent que rememora l’àlbum de personatges famosos que havien passat pel Teddy’s. Videomenú (1984), una altra creació conjunta de Miralda i Jordi Torrent, és un videoanunci del menú que oferia El Internacional. Concebut com un element més de l’espai, el Videomenú mostrava les obres de food-art de Miralda en un monitor col·locat damunt d’una estàtua de Bacus que, al seu torn, coronava un pedestal de plats. I Boston TV (1986), un reportatge de la televisió pública de Boston sobre el restaurant, recull el ressò i l’èxit de convocatòria que va obtenir entre la comunitat intel·lectual i artística de Nova York.


Fitxa tècnica

Títol original:
Sentimental Room
Número de registre:
2942
Artista:
Miralda - Torrent, Jordi
Data de creació:
1984
Any d'adquisició:
1999
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 21 min 25 s
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Jordi Torrent; © Miralda, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.