Carregant...

Sense títol, 1972

Objecte, 180 x 102 x 60 cm

Mario Merz centra aquesta obra en les relacions i proporcions geomètriques existents als elements naturals. El dibuix que traça la corda sobre el vidre, travessant unes petites peces de plom, conté el germen d’altres obres posteriors realitzades per l’artista sobre les sèries aritmètiques de Fibonacci i la forma espiral. La sèrie numèrica de Fibonacci, creada mitjançant la suma de dos números precedents ad infinitum (cada terme és la suma dels dos anteriors: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21…), es materialitza en una espiral que suggereix la idea d’expansió simultània en l’espai i el temps. La configuració que respon a aquesta progressió numèrica apareix sovint en elements de la natura com les escates d’una pinya, la forma dels huracans o algunes galàxies, entre molts d’altres. Aplicada a l’arquitectura, respon a la coneguda secció àuria, tan valorada des del Renaixement.


Fitxa tècnica

Títol original:
Sense títol
Número de registre:
0040
Artista:
Merz, Mario
Data de creació:
1972
Any d'adquisició:
1988
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Ferro, vidre, plom, tinta i corda de fibra vegetal
Dimensions:
180 x 102 x 60 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Mario Merz, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.