Carregant...

Inserçoes em circuitos ideológicos. Projeto Coca-Cola, 1970

Insercions en circuits ideològics. Projecte Coca-Cola, 1970
Objecte, 3 ampolles 25 cm d'alçada c/u
Durant els anys setanta i vuitanta, Cildo Meireles va construir bona part de la seva producció artística com una crítica a la dictadura militar al Brasil i la seva implicació amb el capitalisme nord-americà. Com indica el títol, a Inserçoes em circuitos ideológicos. Projeto Coca-Cola, l’artista insereix missatges disruptius en un dels objectes icònics del capitalisme com és una ampolla de Coca-Cola. Meireles aprofita el sistema de retorn de les ampolles buides de Coca-Cola que en aquells anys s’aplicava al Brasil per escriure-hi missatges de crítica política com el conegut Yankees Go Home. Utilitza un procés de calcomania (serigrafia) glacejat amb pintura blanca, que fa que el text només es pugui llegir quan l’ampolla és plena: és llavors quan la inscripció, de color blanc, es fa visible contra el líquid fosc de la beguda. Amb el nou missatge inscrit, Meireles les tornar a posar en circulació com una manera immediata i directa d’incidir en un dels circuïts ideològics on es sustenta el capitalisme.

Fitxa tècnica

Títol original:
Inserçoes em circuitos ideológicos. Projeto Coca-Cola
Número de registre:
1882
Artista:
Meireles, Cildo
Data de creació:
1970
Any d'adquisició:
2002
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Serigrafia sobre plàstic, vidre i metall
Dimensions:
3 ampolles 25 cm d'alçada c/u
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies a Corinne Disserens i Pablo Azul Disserens
Copyright:
© Cildo Meireles
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.