Carregant...

White Elephant (Wall), 2003

Elefant blanc (paret), 2003
Escultura, 40 x 60 x 70 cm
Rita McBride és coneguda per les seves escultures postminimalistes properes al disseny industrial i l’arquitectura moderna. McBride, no obstant això, no és únicament una productora d’objectes, sinó que s’interessa per les situacions que se’n deriven, ja siguin performàtiques o textuals. L’artista pren elements del paisatge urbà per interpel·lar-los tot alterant les seves dimensions, colors i materials, i així introduir-los als espais artificials del museu, de manera que canonades i sistemes de ventilació queden imbuïts d’una nova condició artística.
A Servants and Slaves (Domestic), els espais i elements que estan al servei de la ciutat (canonades, cuines, garatges…) ens recorden el paper que ha tingut la lluita de classes a la industrialització. I a White Elephant (Wall), converteix un dels elements de l’aire condicionat, habitualment situat als terrats de la ciutat, en un objecte lluminós i impol·lut. El seu títol remet a l’expressió anglesa utilitzada quan un objecte és inútil o una causa perduda, alhora que troba el seu origen en un mite sobre el naixement de Buda.

Fitxa tècnica

Títol original:
White Elephant (Wall)
Número de registre:
5278
Artista:
McBride, Rita
Data de creació:
2003
Any d'adquisició:
2015
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Coure i acer
Dimensions:
40 x 60 x 70 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació Brenda R. Potter
Copyright:
© Rita McBride, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

Recursos d'accessibilitat
Audiodescripció

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Reconstituir el desordre d’una possible ciutat. Utilitzar la maqueta no com un element de projecte sinó com una representació d’alguna cosa que ja existeix.
Jordi Colomer