Carregant...

White Elephant (Wall), 2003

Elefant blanc (paret), 2003
Escultura, 40 x 60 x 70 cm
Rita McBride és coneguda per les seves escultures postminimalistes properes al disseny industrial i l’arquitectura moderna. McBride, no obstant això, no és únicament una productora d’objectes, sinó que s’interessa per les situacions que se’n deriven, ja siguin performàtiques o textuals. L’artista pren elements del paisatge urbà per interpel·lar-los tot alterant les seves dimensions, colors i materials, i així introduir-los als espais artificials del museu, de manera que canonades i sistemes de ventilació queden imbuïts d’una nova condició artística. A Servants and Slaves (Domestic), els espais i elements que estan al servei de la ciutat (canonades, cuines, garatges…) ens recorden el paper que ha tingut la lluita de classes a la industrialització. I a White Elephant (Wall), converteix un dels elements de l’aire condicionat, habitualment situat als terrats de la ciutat, en un objecte lluminós i impol·lut. El seu títol remet a l’expressió anglesa utilitzada quan un objecte és inútil o una causa perduda, alhora que troba el seu origen en un mite sobre el naixement de Buda.

Fitxa tècnica

Títol original:
White Elephant (Wall)
Número de registre:
5278
Artista:
McBride, Rita
Data de creació:
2003
Any d'adquisició:
2015
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Coure i acer
Dimensions:
40 x 60 x 70 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació Brenda R. Potter
Copyright:
© Rita McBride, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:

Recursos d'accessibilitat
Audiodescripció

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.