Carregant...

Awnings 1-5, 2001

Tendals 1-5, 2001
Instal·lació, 5 elements de mides diverses
Coneguda per les seves escultures postminimalistes properes al disseny industrial i l’arquitectura moderna, Rita McBride pren elements gairebé anònims del paisatge urbà per interpretar-los alterant-ne les dimensions i els materials. Canonades, sistemes de ventilació o seients públics són transformats en escultures quan es col·loquen en el context d’un museu.
Awnings 1-5 consisteix en cinc estructures industrials de color porpra, penjades a la paret. Com indiquen el mateix títol i la forma arrodonida a la part superior, evoquen els tendals o marquesines habituals en els accessos d’establiments públics, com botigues o restaurants. La seva presència dins de l’espai del museu en modifica la funció i la utilitat, i les converteix en elements escultòrics.

Fitxa tècnica

Títol original:
Awnings 1-5
Número de registre:
5064
Artista:
McBride, Rita
Data de creació:
2001
Any d'adquisició:
2013
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Vinil, alumini i corda
Dimensions:
5 elements de mides diverses
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies a María Entrecanales
Copyright:
© Rita McBride, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:

Recursos d'accessibilitat
Làmina en relleu
Text en braille

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.