Carregant...

Splitting, 1974

Partició, 1974
Gordon Matta-Clark va voler deixar constància del fracàs de les polítiques socials i urbanístiques dels anys setanta a la ciutat de Nova York. Els seus building cuts suposen una mirada crítica a la lògica del capitalisme que obre una reflexió sobre l’especulació, la propietat privada i la privacitat dels individus. A Splitting (1974), l’artista va partir pel mig una casa unifamiliar d’un típic suburbi americà de classe mitjana, mentre que a Conical Intersect (1975), aquesta vegada a Europa, va perforar diversos cercles concèntrics a les parets d’un edifici a punt de ser demolit al popular barri de Les Halles de París.

Fitxa tècnica

Títol original:
Splitting
Número de registre:
3127
Artista:
Matta-Clark, Gordon
Data de creació:
1974
Any d'adquisició:
2008
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Pel·lícula Super 8 mm transferida a vídeo, b/n i color, sense so, 11 min 5 s
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Estate of Gordon Matta-Clark, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

Recursos d'accessibilitat
Audiodescripció

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.