Carregant...

Sky Hook (Study for a Balloon Building), 1978

Ganxo celeste (estudi per a un edifici globus), 1978
Dibuix, 28 x 21,5 cm
L’any 1978, després dels seus building cuts, Gordon Matta-Clark va iniciar el projecte Sky Hooks (Study for a Balloon Building): la creació d’una forma d’espai vital aeri acoblat a edificis sense involucrar-hi l’ús del sòl urbà, de manera que s’evités tota especulació immobiliària. El títol del projecte, «ganxos celestes», prové del constructivista rus El Lissitzky, que als anys vint havia projectat un sistema de transport elevat. És significatiu que en aquest projecte, l’últim de Matta-Clark, hi confluïssin la utopia russa, la ciència ficció i la necessitat de trobar alternatives imaginatives a la creixent pressió del preu del sòl urbà a les grans ciutats.

Fitxa tècnica

Títol original:
Sky Hook (Study for a Balloon Building)
Número de registre:
4414
Artista:
Matta-Clark, Gordon
Data de creació:
1978
Any d'adquisició:
2011
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Dibuix
Tècnica:
Tinta sobre paper
Dimensions:
28 x 21,5 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Col·lecció Fundación Repsol
Copyright:
© Estate of Gordon Matta-Clark, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.