La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Automation House, 1972

Casa de l'automatització, 1972
La càmera va acompanyar Gordon Matta-Clark al llarg del seu procés artístic i es va convertir en un instrument de percepció de l'espai arquitectònic on ell intervenia. Automation House conté un exercici de percepció espacial i del paper dels cossos a l’interior d’un edifici transitat pel públic. L’ús d’un mirall permet capturar els moviments de les persones d’una manera especular. L’enquadrament de la càmera altera la perspectiva habitual de l’espai i la profunditat de camp permet juxtaposar diferents situacions. Es tracta d’una barreja de performance i construcció fílmica que deixa l’espectador confús i incapaç d’identificar automàticament les accions en l’espai. Aquesta idea d’enregistrar les imatges reflectides en un mirall prefigura els coneguts building-cuts o «talls en edificis» de Matta-Clark: els reflexos en el mirall creen obertures que transformen la lògica arquitectònica.

Fitxa tècnica

Títol original:
Automation House
Número de registre:
3124
Artista:
Matta-Clark, Gordon
Data de creació:
1972
Any d'adquisició:
2008
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Pel.lícula 16 mm transferida a vídeo, b/n, so, 32 min
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Estate of Gordon Matta-Clark, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.