La imatge de l’obra no està disponible on-line.

40 km, 2014

Fotografia, 30 x 40 cm
En aquesta sèrie de fotografies, Teresa Margolles documenta petits altars situats sota els arbres al llarg dels 40 km de carretera que separen Culiacán de Playa Altata, a la regió de Sinaloa, a Mèxic. Construïts espontàniament per familiars i amics, aquests altars honoren les víctimes de la violència que han perdut la vida, assassinades o en circumstàncies mai aclarides, en aquesta ruta a mans de grups criminals. La disposició de les imatges, en tres files de set, ha estat calculada: cada fila representa un tram de la carretera i cada tram pertany a un grup de narcotraficants. Tan perillosa com coneguda, aquesta carretera travessa el nord-oest de Mèxic.
En les seves imatges, Margolles contrasta la simbologia de la mort que contenen els altars amb la força creixent de la vida que mostren els arbres.

Fitxa tècnica

Títol original:
40 km
Número de registre:
0000
Artista:
Margolles, Teresa
Data de creació:
2014
Any d'adquisició:
2016
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia cromogènica
Dimensions:
30 x 40 cm (alt x ample)
Número d'edició:
Edició de 6 + 1 P.A.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Dipòsit Álvaro López de Lamadrid
Copyright:
© Teresa Margolles
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Podria ser el meu dormitori (o una cosa semblant). Fins i tot les mateixes característiques tècniques: totes les parets i volums construïts en aquest mòdul de tela crua per a pintors on mesurar-me i mesurar-nos.
Pep Agut