Carregant...

Instant City, 1971

El 1971, durant l’últim període de la dictadura franquista, l’International Council of Societies of Industrial Design (ICSID) va celebrar el VII congrés a l’illa d’Eivissa. El que fins aleshores havia estat un esdeveniment de caràcter eminentment professional es va transformar en un festival multimèdia. Al llarg de tres dies, del 14 al 16 d’octubre, es van succeir les intervencions artístiques, els concerts i les converses en què s’abordaven temes no sols relacionats amb el disseny, sinó també vinculats a l’arquitectura, l’urbanisme, la producció artística i a qüestions filosòfiques diverses. El congrés es va desmarcar voluntàriament de les seves seus habituals ocupant habitacions d’hotel i obrint-se a la població a la badia de Sant Miquel. Moltes de les persones que es van acostar a l’illa per a l’esdeveniment es van allotjar a l’Instant City, una arquitectura pneumàtica inflable i efímera que es va acabar convertint en un espai per assajar-hi noves formes de vida en comú.

Fitxa tècnica

Títol original:
Instant City
Número de registre:
5052
Artista:
Mardones, Roberto
Data de creació:
1971
Any d'adquisició:
2013
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color ,so, 23 min 23 s
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Roberto Mardones
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.