Carregant...

Corpo d'aria, 1959-1960

Cos d'aire, 1959-1960
Instal·lació, Mides diverses
Plantejats com escultures pneumàtiques o peces d’aire, els Corpi d’aria van ser produïts entre 1959 i 1960. Com si es tractés d’un equip de càmping o un kit d’eines domèstiques, es venien en una capsa de fusta que contenia un trípode metàl·lic plegable, un globus de cautxú blanc desinflat i un broquet per inflar-lo. Se’n van editar 45 unitats signades i numerades, que es podien adquirir a un preu de 30.000 lires italianes cadascuna. Es varen vendre quasi totes. A plena capacitat, els globus tenien un diàmetre de 80 cm. La idea era que el comprador inflés el globus, tot i que s’oferia l’opció que fos el mateix Manzoni qui l’inflés. En aquest cas, el comprador havia de pagar un suplement de 200 lires per cada litre d’aire expirat per l’artista. El conjunt, influït per les obres de Marcel Duchamp 3 Stoppages Étalon i Air de Paris, desafiava els límits físics de l’art i la instrumentalització del cos humà amb finalitats artístiques.

Fitxa tècnica

Títol original:
Corpo d'aria
Número de registre:
0174
Artista:
Manzoni, Piero
Data de creació:
1959-1960
Any d'adquisició:
1996
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Materials diversos
Dimensions:
Mides diverses
Número d'edició:
Ed. 13/45
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Piero Manzoni, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:

Recursos d'accessibilitat
Làmina en relleu
Reproducció tàctil
Text en braille

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.