Carregant...

Water Motor, 1978

Motor d'aigua, 1978

Quan Babette Mangolte, fotògrafa habitual de la ballarina i coreògrafa nord-americana Trisha Brown, va assistir l’any 1978 als assajos de la peça Water Motor, va tenir clar que Brown no podria mantenir tota la vida la intensitat amb què interpretava i feia créixer els seus moviments i que l’havia d’enregistrar. Amb els anys, aquesta coreografia ha passat a ser reconeguda com una peça clau en els primers treballs de Brown. Aquesta pionera de la dansa contemporània parteix de moviments derivats de gestos quotidians desplegats en una seqüència continuada com si es tractés d’un fluid. D’aquí el títol, que remet al flux de l’aigua i alhora a la intensitat d’un motor. Mangolte converteix l’enregistrament en una exploració de la relació entre temps i moviment: presenta la coreografia dues vegades, a velocitat normal i alentida a menys de 48 fotogrames per segon. El moviment adquireix així una altra qualitat i permet percebre allò que, a velocitat normal, és imperceptible.


Fitxa tècnica

Títol original:
Water Motor
Número de registre:
3665
Artista:
Mangolte, Babette
Data de creació:
1978
Any d'adquisició:
2009
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Pel·lícula 35 mm transferida a vídeo, b/n, sense so, 7 min 24 s
Número d'edició:
Ed. 2/3 + 2 PA
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Babette Mangolte
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.