Carregant...

Verds
, 1981

Obra sobre paper (única), 155 x 130 x 18 cm
Groc i Verds formen part de les primeres obres amb què Antoni Llena va reprendre l’activitat artística a començaments dels anys vuitanta, després d’un parèntesi creatiu arran de la radicalització de les seves posicions conceptuals. El fet de treballar amb cartolina enllaça amb l’interès de l’artista per l’art efímer fet amb elements pobres i també per la delicadesa, la fragilitat i l’espiritualitat. Ell mateix explica què va suposar l’ús de la cartolina: «Vaig agafar un cúter i vaig començar a tallar. Va ser un miracle! El “tall” exercí instantàniament una fascinació màgica.
» Llena va convertir el paper acolorit en un vertader camp de proves i en una experiència de volum: retallar, plegar, doblegar, esquinçar, enganxar... La monocromia denota una voluntat de puresa i de radicalitat, alhora que el volum expressa un cert sensualisme i barroquisme.

Fitxa tècnica

Títol original:
Verds
Número de registre:
67
Artista:
Llena, Antoni
Data de creació:
1981
Any d'adquisició:
1994
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Obra sobre paper (única)
Tècnica:
Paper i cinta adhesiva
Dimensions:
155 x 130 x 18 cm (ancho x alto x fondo)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Antoni Llena, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites informació específica sobre l’obra o l’artista, ens pots contactar a colleccio [at] macba.cat i/o visitar la biblioteca del MACBA.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Quan treballo, no penso en l’art. Miro de pensar en la vida.
Jean-Michel Basquiat