La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Dolmen, 1980

Escultura, 20 x 20 x 25 cm

«Vaig pensar que en el meu temps tot s'aguantava amb fils, no hi havia cap estructura sòlida, tot era fugaç, el sentit d'eternitat havia desaparegut. I vaig concloure’n que la manera més pregona que tenia d'explicar el meu temps era des de la fragilitat.» Ja des dels anys seixanta, Antoni Llena es va posicionar a favor d’un art extremament pobre i efímer. Ho va fer amb accions amb el cos tan mínimes i fugisseres com la suor de l’artista enganxada en un paper de seda; amb obres fetes amb paper plegat i retallat en formes diverses per aconseguir, sense cap altra matèria, cossos amb volum, o treballant amb la llum i l’ombra d’un paper doblegat. La seva mostra Exposició de res, presentada a la Petite Galerie de l’Alliance Française de Lleida el 1969, resulta emblemàtica. Una obra marcada sempre per la idea de fragilitat però amb una acusada poètica de l’objecte, com aquesta construcció de paper que remet, no sense ironia, a la fortalesa d’un dolmen.


Fitxa tècnica

Títol original:
Dolmen
Número de registre:
RT.0051
Artista:
Llena, Antoni
Data de creació:
1980
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Tipografia i tinta sobre paper cuixé i paper manipulat
Dimensions:
20 x 20 x 25 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Antoni Llena, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.