Carregant...

I want a president, 1992/2018

Vull un president, 1992/2018
Material gràfic, 27,9 x 21,6 cm

L’any 1992, la poetessa i activista queer Eileen Myles va anunciar que es presentava a la cursa presidencial dels Estats Units com a candidata independent contra George H. Bush i Bill Clinton; una decisió significativa per ampliar la capacitat de representació i per implementar polítiques realment inclusives per a col·lectius feministes i LGTB+. Com a resposta, Zoe Leonard va escriure el poema I want a president. Es tracta d’un text-manifest que es va publicar en una revista LGTB i que, en un moment en què encara no existien les xarxes socials, va ser fotocopiat, distribuït i compartit per col·lectius feministes i grups de suport a les persones afectades per la sida. Més endavant, el 2016, el raper i activista Mykki Blanco el va llegir en públic i el poema va tornar a circular amb força. Uns dies abans de les eleccions presidencials d’aquell any, el High Line Art el va reproduir en un dels pilars que sostenen The Standard Hotel, al High Line, el parc elevat de Manhattan. Aquest fet es va fer viral a les xarxes i va convertir el poema en una crida a l’acció.


Fitxa tècnica

Títol original:
I want a president
Número de registre:
5775
Artista:
Leonard, Zoe
Data de creació:
1992/2018
Any d'adquisició:
2019
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Material gràfic
Tècnica:
Litografia sobre paper d'arròs
Dimensions:
27,9 x 21,6 cm (alt x ample)
Número d'edició:
Ed. 61/100
Sala:
Edifici Meier, Planta 1
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Zoe Leonard
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.