La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Exercici de Ritme (sobre el monument a Francesc Layret), 2014

Exercici de Ritme (sobre el monument a Francesc Layret), 2014
Objecte, 149 x 65,5 x 57 cm

El polític i advocat laboralista Francesc Layret va ser assassinat l’any 1920 quan sortia de casa seva a Barcelona per un grup de pistolers pagats per la patronal catalana. El 1936, es va construir un monument a la seva figura signat per Frederic Marès i sufragat per subscripció popular. Després de la guerra, el govern franquista de la ciutat en va ordenar la destrucció, però un arquitecte el va guardar desmuntat en un magatzem municipal. Anys més tard, el primer Ajuntament democràtic el va retornar al seu lloc d’origen, l’actual plaça de Goya de Barcelona. Partint d’aquesta obra, Lola Lasurt construeix una història d’amor i desamor entre les figures que conformen el grup escultòric: un camperol, una dona treballadora amb un nen a coll, un obrer i una al·legoria de la República. Lasurt presenta imatges del projecte i el guió visual amb el qual va compondre una peça fílmica a la manera d’una stop-motion.


Fitxa tècnica

Títol original:
Exercici de Ritme (sobre el monument a Francesc Layret)
Número de registre:
AJC.0041
Artista:
Lasurt, Lola
Data de creació:
2014
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Fang, fusta i metall
Dimensions:
149 x 65,5 x 57 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Obra adquirida per l’Ajuntament de Barcelona a través del MACBA per a la “Convocatòria d’adquisició d’obra artística per a promocionar creadores i creadors en l’àmbit de l’art contemporani
Copyright:
© Lola Lasurt
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.