Carregant...

Pantheon Buzludja II. Series: "Amnesia", 2010

Panteó Buzludja II. Sèrie: "Amnèsia", 2010
Fotografia, 98 x 125 cm

El 1961, per commemorar els 70 anys de la fundació del Partit dels Treballadors Socialdemòcrates de Bulgària a la zona muntanyosa de Buzludja, es van projectar quatre monuments. Tres es van inaugurar aquell mateix any. El quart, de l'arquitecte Georgi Stoilov, es va edificar entre 1974 i 1981. Construït per més de sis mil persones, havia de disposar d’un gran espai interior per a esdeveniments especials i, sobretot, havia de lloar el partit. Stoilov va projectar un cos alçat en forma de plat –la forma circular simbolitzava l’infinit, la glòria eterna a la qual aspirava el comunisme– amb una torre al costat acabada amb una estrella. Aquest és un dels 150 monuments construïts entre 1945 i 1989 pel Partit Comunista de Bulgària, avui abandonats i sense cap manteniment, documentats per la fotògrafa Kristina Kostadinova a la sèrie Amnèsia. La majestuositat, les dimensions i la solidesa dels materials no impedeixen la seva invisibilitat. Allò que abans era una imatge del monolitisme d’un poder únic, avui és un espectre a la deriva sense cap projecció de futur.


Fitxa tècnica

Títol original:
Pantheon Buzludja II. Series: "Amnesia"
Número de registre:
5097
Artista:
Kostadinova, Kristina
Data de creació:
2010
Any d'adquisició:
2014
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia cromogènica
Dimensions:
98 x 125 cm (alt x ample)
Número d'edició:
Ed. 5/15 + 1 P.A.
Sala:
Edifici Meier, Planta 1
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació Volkswagen-Audi España
Copyright:
© Kristina Kostadinova
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.