Carregant...

Quaderno italiano, 1976-1981

Quadern italià, 1976-1981
Material gràfic, 49? elements: 21,5 x 22 cm c/u

Dels 49 dibuixos que formen el Quaderno italiano, 43 contenen frases en italià que, si es col·loquen una darrere de l’altra, formen una mena de salm discontinu, una lletania trencada. Són frases manuscrites, a vegades repetides obsessivament i d’altres escrites en un joc gràfic, que entren en diàleg amb imatges i traços pictòrics. Àngel Jové hi mostra figures solitàries que caminen per paisatges desolats, suburbis amb runes, construccions filferrades i altres escenes inquietants de solitud i buit. D’entre tots, el cinquè dibuix conté un autoretrat xifrat on llegim «La memòria no existeix» i la data del naixement de l’artista. Construït com un palimpsest d’elements, el quadern italià d’Àngel Jové remet a l’esforç reiterat, al llarg del segle XX, per donar representació figurativa a la paraula. La sèrie es tanca amb un lluminós «Aquí brilla el sol».


Fitxa tècnica

Títol original:
Quaderno italiano
Número de registre:
RT.0049
Artista:
Jové, Àngel
Data de creació:
1976-1981
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous
Tipus d'objecte:
Material gràfic
Tècnica:
Tècnica mixta sobre paper
Dimensions:
49? elements: 21,5 x 22 cm c/u (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Àngel Jové
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.