La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Textos autocensurados, 1976

Escultura, 50 x 45,5 x 26 cm

En plena Transició espanyola, just després de la mort del dictador, Concha Jerez construeix la seva sèrie de textos autocensurats. Aquesta pionera de l’art conceptual a Espanya agafa papers blancs i hi escriu textos il·legibles. Sense renunciar a la seva configuració lingüística (el nostre ull els reconeix com a textos), han perdut allò que els és propi: la capacitat de paraula. Com explica la mateixa artista, són «escrits il·legibles autocensurats a partir de situacions concretes viscudes per l’autora durant el franquisme». Jerez explora així un paisatge personal i social fet de límits, silencis, conflictes i exclusions. Amb una gran capacitat poètica, transforma papers en volums alhora que en veta la condició comunicativa. En aquesta peça, mentre que el paper en format pla manté la tipologia lineal de l’escriptura, en el paper en posició vertical, allà on hi hauria el text, la tinta negra ha  ocupat tot l’espai i l’ha convertit en una superfície opaca i cega.


Fitxa tècnica

Títol original:
Textos autocensurados
Número de registre:
5943
Artista:
Jerez, Concha
Data de creació:
1976
Any d'adquisició:
2021
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Tinta sobre paper
Dimensions:
50 x 45,5 x 26 cm (alt x ample x fons)
Sala:
Edifici Meier, Planta 1
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies a Fundació Banc Sabadell
Copyright:
© Concha Jerez
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.