Carregant...

Sheltering Forms, 1960

Formes on refugiar-se, 1960
Fotografia, 122 x 152,5 cm

A començaments dels anys seixanta, Nigel Henderson, que havia servit com a pilot a la Segona Guerra Mundial, va incorporar al seu treball pictòric tecnologies modernes com la macrofotografia o la fotografia aèria. Aquestes eines científiques, que havien tingut una aplicació immediata per a usos militars i de topografia, van permetre articular noves mirades sobre el territori i noves visions del món. Henderson fa una intervenció pictòrica sobre fotografies obtingudes des de l’aire. Sense donar cap referència geogràfica, hi reconeixem perfils i formes de deltes, de petits arxipèlags i, en altres sèries, de camps de conreu. Tot i que el punt de partida són imatges de llocs reals i mapes fotogràfics del territori, acaben configurant geografies imaginàries.


Fitxa tècnica

Títol original:
Sheltering Forms
Número de registre:
4163
Artista:
Henderson, Nigel
Data de creació:
1960
Any d'adquisició:
2010
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia a les sals de plata sobre paper
Dimensions:
122 x 152,5 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Nigel Henderson Estate
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.