Carregant...

The Beatles, 1968

The Beatles, 1968
Material gràfic, 87,9 x 59 x 2,4 cm

Les relacions entre art, disseny i cultura popular recorren bona part de l’obra de Richard Hamilton. Cal situar en aquest context la col·laboració que va dur a terme amb The Beatles quan, el 1968, Paul McCartney va convidar l’artista a crear la imatge del novè àlbum del grup. Conegut com l’Àlbum blanc, Hamilton va optar per una portada blanca sense cap imatge, només amb el nom del grup –en relleu a la primera edició del disc– i un número de sèrie com si es tractés d’una tirada limitada. Va decidir també que el vinil s’extrauria per la part superior, un disseny poc comú en aquells anys. A més de la portada blanca, Hamilton també va dissenyar el pòster interior: un collage amb fotografies dels quatre components de The Beatles sobre un fons també blanc, del qual es va fer un tiratge inicial de cinc milions de còpies.


Fitxa tècnica

Títol original:
The Beatles
Número de registre:
3524
Artista:
Hamilton, Richard
Data de creació:
1968
Any d'adquisició:
2008
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Material gràfic
Tècnica:
Litografia òfset sobre paper
Dimensions:
87,9 x 59 x 2,4 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Dipòsit Família Bombelli
Copyright:
© Richard Hamilton, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.