Carregant...

Top Ten Ways to Tell if You're an Art World Token, 1995

Les deu millors maneres de saber si ets un símbol per al món de l'art, 1995
Material gràfic, 43,3 x 56 cm

El cartell Top Ten Ways to Tell if You’re an Art World Token forma part de la carpeta Guerrilla Girls Talk Back. Les Guerrilla Girls han produït dues carpetes amb aquest títol. La primera, Guerrilla Girls Talk Back: The First Five Years, 1985–1990, recull els primers treballs d’aquest grup, els pòsters que encolaven a les parets dels carrers de la part baixa de Manhattan. Més endavant, van agrupar els cartells produïts posteriorment a la carpeta Guerrilla Girls Talk Back: Portfolio 2. Les obres de la Col·lecció MACBA formen part d’aquesta segona sèrie.

Amb la seva contundència i humor habituals, les Guerrilla Girls il·lustren les seves «deu maneres de saber si ets un símbol en el món de l’art» amb deu enunciats redactats damunt d’un fons amb un símbol molt propi de Nova York: els tokens o fitxes del metro de la ciutat entre 1953 i 2003, que portaven inscrita la frase «Good for One Fare». Entre d’altres missatges, les Guerrilla Girls ens recorden que, en el món de l’art, a les inauguracions i festes segueixen sent les persones de color qui serveixen les begudes; que tothom sap quina és la teva raça, gènere i opció sexual, però ningú no coneix la teva obra; o que un museu et convida a participar en una de les seves xerrades estrella, però continua sense adquirir cap obra teva.


Fitxa tècnica

Títol original:
Top Ten Ways to Tell if You're an Art World Token
Número de registre:
1956
Artista:
Guerrilla Girls (Grup d'artistes)
Data de creació:
1995
Any d'adquisició:
2002
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Material gràfic
Tècnica:
Tinta impresa sobre paper
Dimensions:
43,3 x 56 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Guerrilla Girls
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.