Carregant...

Guerrilla Girls' Greatest Hits Postcard Book, 1999

Llibre de postals sobre els grans èxits de les Guerrilla Girls, 1999
Material gràfic, 11,5 x 16,2 cm

L'any 1989, les Guerrilla Girls van realitzar una de les seves peces comunicatives que ha esdevingut més emblemàtica. Es tracta d’un cartell amb la pregunta «Les dones han d’estar despullades per entrar al Metropolitan Museum?» encapçalant la imatge d’una dona nua amb una màscara de goril·la a la cara. La imatge remet al conegut quadre de Jean-Auguste-Dominique Ingres titulat La Grande Odalisque (1814), que es troba al Louvre de París. La màscara de goril·la és l’objecte amb què aquest grup de dones artistes i activistes feministes es presenta sempre en públic. Damunt d’un fons groc –un color molt utilitzat per les Guerrilla Girls-– el cartell també dona la dada següent: «Menys d’un 5% dels artistes de les seccions d’art modern són dones, però el 85% dels nus són de dones.»

El cartell va ser dissenyat originàriament per a una tanca publicitària encarregada pel Public Art Fund a Nova York, però va ser rebutjat. Davant d’això, les Guerrilla Girls van llogar espais publicitaris als autobusos públics de Nova York fins que l’empresa va cancel·lar el contracte d’arrendament al·legant que la imatge era massa incitadora.


Fitxa tècnica

Títol original:
Guerrilla Girls' Greatest Hits Postcard Book
Número de registre:
1962
Artista:
Guerrilla Girls (Grup d'artistes)
Data de creació:
1999
Any d'adquisició:
2002
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Material gràfic
Tècnica:
Tinta impresa sobre cartró
Dimensions:
11,5 x 16,2 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Guerrilla Girls
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.