Carregant...

Aspiradora (Etnografia), 1973

Pintura, 164 x 110 cm
Encara que estan pensades com a obres independents, Eulàlia Grau aplega aquests treballs amb una única denominació: Etnografies (1972-1974). Si l'etnografia és un estudi descriptiu de les pràctiques dels grups humans, sota la mirada d'Eulàlia es converteix en una anàlisi demolidora del món occidental i els valors del sistema capitalista. A partir de fotografies extretes de la premsa, l’artista construeix collages en els quals presenta imatges amb associacions crítiques i comentaris àcids sobre el consum, la violència, l'ús del poder i els valors burgesos de la societat. El conjunt constitueix un decàleg dels "pecats" i les trampes de la forma de vida capitalista. La sèrie es va presentar per primera vegada a la Sala Vinçon de Barcelona el 1973 i a la Galería Buades de Madrid l'any següent. Per a aquesta primera exposició, Eulàlia va incloure la seva fotografia entre les imatges de la sèrie.

Fitxa tècnica

Títol original:
Aspiradora (Etnografia)
Número de registre:
3777
Artista:
Grau, Eulàlia
Data de creació:
1973
Any d'adquisició:
2009
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Emulsió fotogràfica, anilines i acrílic sobre tela
Dimensions:
164 x 110 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Eulàlia Grau, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.