Carregant...

Schoolyard tree, Vancouver, 2002

Arbre al pati d'una escola, Vancouver, 2002

«Vaig decidir no limitar-me a la voluminosa estructura de la càmera obscura i vaig fer unes quantes imatges invertides d’arbres utilitzant només una càmera d’exteriors […]. Pensava en el gènere del retrat i en tota la fotografia d’arbres del segle XIX –uns documents molt senzills […]. M’interessava especialment com una imatge icònica, d’aquelles que es poden veure en un llibre de text, il·lustrant la idea de la inversió d’una imatge en general, per mostrar el mecanisme de l’òptica de l’ull.»

Rodney Graham citat a Grant Arnold: «"Sempre em poso nerviós quan la natura no té cap propòsit" Una cronologia anotada de la vida i de l’obra de Rodney Graham», a Friedrich Meschede (ed.): Rodney Graham. A través del bosc. Barcelona: Museu d'Art Contemporani de Barcelona; Basilea: Kunstmuseum Basel, Museum fu?r Gegenwartskunst; Hamburgo: Hamburger Kunsthalle, 2010, p. 106/107 [cat. exp.].

Fitxa tècnica

Títol original:
Schoolyard tree, Vancouver
Número de registre:
3096
Artista:
Graham, Rodney
Data de creació:
2002
Any d'adquisició:
2008
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia cromogènica
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Dipòsit Cal Cego. Col·lecció d'Art Contemporani
Copyright:
© Rodney Graham
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.