La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Montserrat, 1995

Fotografia, 140 x 100 cm cm

Durant aquesta estada a Barcelona [Rodney Graham] va fer una excursió nocturna a la muntanya de Montserrat i en va tornar amb vuitanta fotografies Polaroid, conjunt que pot considerar-se un reflex de la seva primera obra fotogràfica, 75 Polaroids, de 1976. La muntanya de Montserrat no només té una gran importància per a la cultura catalana perquè en el seu monestir pot venerar-se la Moreneta, també s’ha cregut que aquí es trobava el Sant; el Montsalvat que apareix en algunes òperes de Richard Wagner, com Lohengrin o, sobretot, Parsifal, ha estat identificat amb Montserrat.

Friedrich Meschede (ed.):Rodney Graham. A través del bosc.
Barcelona: Museu d'Art Contemporani de Barcelona; Basilea: Kunstmuseum Basel, Museum für Gegenwartskunst; Hamburgo: Hamburger Kunsthalle, 2010, p. 6/7 [cat. exp.].A l’artista li interessa la natura –les arrels, els arbres, els matolls, les falgueres, les onades que es rompen contra les roques. Però es tracta d’instantànies desordenades, fetes a l’atzar, en alguns aspectes semblants a les fotos dels àlbums familiars, descentrades o amb els caps parcialment tallats. Graham les ha fetes amb una ingenuïtat estudiada […]. Tot i així, no queda clar el que Graham està fent amb aquestes fotografies.
Mary Fox sobre 75 Polaroids citada a Grant Arnold: «"Sempre em poso nerviós quan la natura no té cap propòsit" Una cronologia anotada de la vida i de l’obra de Rodney Graham», a Friedrich Meschede (ed.): Rodney Graham. A través del bosc. Barcelona: Museu d'Art Contemporani de Barcelona; Basilea: Kunstmuseum Basel, Museum für Gegenwartskunst; Hamburgo: Hamburger Kunsthalle, 2010, p. 92/93 [cat. exp.].

Fitxa tècnica

Títol original:
Montserrat
Número de registre:
1754
Artista:
Graham, Rodney
Data de creació:
1995
Any d'adquisició:
2001
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Polaroid
Dimensions:
140 x 100 cm cm (amplària x altura)
Número d'edició:
RG9501
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació Jordi Soley
Copyright:
© Rodney Graham
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Jo pinto com si anés caminant pel carrer. Recullo una perla o un crostó de pa; és això el que dono, el que recullo
Joan Miró