La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Montserrat, 1995

Fotografia, 80 polaroids de c/u

Durant aquesta estada a Barcelona [Rodney Graham] va fer una excursió nocturna a la muntanya de Montserrat i en va tornar amb vuitanta fotografies Polaroid, conjunt que pot considerar-se un reflex de la seva primera obra fotogràfica, 75 Polaroids, de 1976. La muntanya de Montserrat no només té una gran importància per a la cultura catalana perquè en el seu monestir pot venerar-se la Moreneta, també s’ha cregut que aquí es trobava el Sant; el Montsalvat que apareix en algunes òperes de Richard Wagner, com Lohengrin o, sobretot, Parsifal, ha estat identificat amb Montserrat.

A l’artista li interessa la natura –les arrels, els arbres, els matolls, les falgueres, les onades que es rompen contra les roques. Però es tracta d’instantànies desordenades, fetes a l’atzar, en alguns aspectes semblants a les fotos dels àlbums familiars, descentrades o amb els caps parcialment tallats. Graham les ha fetes amb una ingenuïtat estudiada […]. Tot i així, no queda clar el que Graham està fent amb aquestes fotografies. ¿S’han de «llegir» per les seves variacions coloristes i tonals o és millor estudiar-les una per una?


Fitxa tècnica

Títol original:
Montserrat
Número de registre:
1754
Artista:
Graham, Rodney
Data de creació:
1995
Any d'adquisició:
2001
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia per difusió de colorants sobre paper
Dimensions:
80 polaroids de c/u
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació Jordi Soley
Copyright:
© Rodney Graham
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.