Carregant...

Helix/Spiral (Simone Forti), 1973

Hèlice/Espiral (Simoni Forti), 1973
Dues pel·lícules de 16 mm es projecten enfrontades en dues parets oposades. Les imatges enregistrades mostren una intensa negociació amb l’espai, el cos i la imatge duta a terme per l’artista, Dan Graham, en col·laboració amb la coreògrafa Simone Forti. Amb una càmera en mà, els dos performers es mouen lentament enregistrant-se l’un a l’altre. Mentre Forti va desplaçant la càmera entorn del seu propi cos amb un moviment rotatori ascendent, Graham s’hi va acostant fent un trajecte en forma d’espiral. A la paret hi veiem projectats els enregistraments de les dues càmeres, que esdevenen un apèndix mecànic i alhora sensible del cos.
La instal·lació, que fragmenta la mirada fent-la saltar d’una pantalla a l’altra, dinamita el mateix dispositiu cinematogràfic.

Fitxa tècnica

Títol original:
Helix/Spiral (Simone Forti)
Número de registre:
2979
Artista:
Graham, Dan
Data de creació:
1973
Any d'adquisició:
2007
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia
Tècnica:
Projecció sincronitzada en dues parets oposades de dues pel·lícules Super 8 transferides a 16mm, b/n, sense so, 10 min 15 s
Número d'edició:
Ed. 1/10 + 2 P.A.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Helix/Spiral (Simone Forti) by Dan Grahham. Tots els drets reservats.
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Una mateixa imatge pot ser testimoni, alhora, del passat i anticipar un futur previsible.
Ignasi Aballí