La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Torres de la ciudad Satélite II, 1970

Obra gràfica (edicions), 70,5 x 95 cm
L'any 1975, Mathias Goeritz va realizar, juntament amb l’urbanista Mario Pani i l’arquitecte Luis Barragán, el projecte escultòric Torres de Ciudad Satélite. Situat al nord de la Ciutat de Mèxic, a Ciudad Satélite, consisteix en cinc torres de ciment plantejades com cinc grans prismes rectangulars de dimensions i colors diferents. Tot i la seva mida colossal, Goeritz juga amb els límits de l'escala, la proximitat de la peça amb la visió de l'espectador i els diferents angles possibles de visió. L’obra aviat es va convertir en un emblema nacional de modernitat.
Des de la seva construcció, l'ús de l'escala monumental i el llenguatge sintètic de la geometria associada a la idea de progrés identifica el treball de Goeritz com a estratega i agitador. Les dues serigrafies de la col·lecció MACBA també incorporen cinc prismes rectangulars de mides i colors diferents, com un estudi visual de l’escultura de Ciudad Satélite.

Fitxa tècnica

Títol original:
Torres de la ciudad Satélite II
Número de registre:
5646
Artista:
Goeritz, Mathias
Data de creació:
1970
Any d'adquisició:
2017
Fons:
col·lecció macba. fundació macba
Tipus d'objecte:
Obra gràfica (edicions)
Tècnica:
Serigrafia sobre paper
Dimensions:
70,5 x 95 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Mathias Goeritz
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

El blau protegeix el blanc de la innocència. El blau s’emporta el negre. El blau és la foscor feta visible.
Derek Jarman