La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Torres de Ciudad Satélite I, 1970

Obra gràfica (edicions), 95 x 70,5 cm
L'any 1975, Mathias Goeritz va realizar, juntament amb l’urbanista Mario Pani i l’arquitecte Luis Barragán, el projecte escultòric Torres de Ciudad Satélite. Situat al nord de la Ciutat de Mèxic, a Ciudad Satélite, consisteix en cinc torres de ciment plantejades com cinc grans prismes rectangulars de dimensions i colors diferents. Tot i la seva mida colossal, Goeritz juga amb els límits de l'escala, la proximitat de la peça amb la visió de l'espectador i els diferents angles possibles de visió. L’obra aviat es va convertir en un emblema nacional de modernitat. Des de la seva construcció, l'ús de l'escala monumental i el llenguatge sintètic de la geometria associada a la idea de progrés identifica el treball de Goeritz com a estratega i agitador. Les dues serigrafies de la col·lecció MACBA també incorporen cinc prismes rectangulars de mides i colors diferents, com un estudi visual de l’escultura de Ciudad Satélite.

Fitxa tècnica

Títol original:
Torres de Ciudad Satélite I
Número de registre:
5645
Artista:
Goeritz, Mathias
Data de creació:
1970
Any d'adquisició:
2017
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Obra gràfica (edicions)
Tècnica:
Serigrafia sobre paper
Dimensions:
95 x 70,5 cm (alt x ample)
Número d'edició:
Edició de 100
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Mathias Goeritz
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Una mateixa imatge pot ser testimoni, alhora, del passat i anticipar un futur previsible.
Ignasi Aballí