La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Geo-gràfics, 2020

Geo-gràfics, 2020
Pintura, 450 x 193 cm

Partint d’antics mapes de geografia i llibres d’astronomia, Regina Giménez en desplaça la literalitat i en reordena el sentit. En les seves pintures sobre tela i en els collages tèxtils, s’allibera de la capacitat simbòlica dels elements sígnics per convertir-los en una exploració lliure sobre la geometria i el color. És així com, en lloc de muntanyes, rius o constel·lacions, la composició es construeix com un diàleg formal entre elements mínims. La seva sèrie Geo-gràfics investiga en aquesta direcció. Prenent el teixit com a suport i ocupant l’espai a la manera dels antics estendards, formes bàsiques i colors essencials esdevenen els protagonistes. El conjunt i el fragment, el cromatisme i l’absència de color, la serialitat i la individualitat adquireixen la categoria de subjecte. Giménez se serveix de grans superfícies i d’una verticalitat plenament aèria per intervenir i transformar l’espai. El seu treball constitueix una revisió contemporània i en clau tèxtil de la tradició d’abstracció pictòrica del segle XX.


Fitxa tècnica

Títol original:
Geo-gràfics
Número de registre:
AJC.0037
Artista:
Giménez, Regina
Data de creació:
2020
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Acrílic i tinta natural sobre tela
Dimensions:
450 x 193 cm (alt x ample)
Sala:
Edifici Meier, Planta 1
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Obra adquirida per l’Ajuntament de Barcelona a través del MACBA per a la “Convocatòria d’adquisició d’obra artística per a promocionar creadores i creadors en l’àmbit de l’art contemporani
Copyright:
© Regina Giménez
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.