Carregant...

Deixeu-me veure allò que no es veu. Las Meninas, 1973

Fotografia, 220 x 310 cm

El quadre de Velázquez Las Meninas li serveix a Ferran Garcia Sevilla per reflexionar sobre la dialèctica entre ocultació i visibilitat. «Aquesta crítica profunda que Velázquez fa del sistema de la representació pictòrica del seu temps fa que en Las Meninas l’espectador sigui el personatge central de la pintura. Però què passa en aquesta instal·lació?», pregunta l’artista. Aquesta obra forma part d’una sèrie de projectes que analitzen imatges que han estat mutilades de manera voluntària o atzarosa amb una zona que queda oculta o amagada. Se situen en un marc de treball analític més ampli amb fotografies que plantegen processos dialèctics com els parells moviment-repòs, semblança-diferència o visibilitat-ocultació. Cal sumar-hi, en aquest cas, la referència al consum indiscriminat associat a la cultura contemporània i que, com apunta Garcia Sevilla, afecta també l’àmbit de l’art.


Fitxa tècnica

Títol original:
Deixeu-me veure allò que no es veu. Las Meninas
Número de registre:
RT.0045
Artista:
Garcia Sevilla, Ferran
Data de creació:
1973
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Emulsió fotogràfica sobre tela
Dimensions:
220 x 310 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Ferran Garcia Sevilla, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.