Carregant...

Terra, 1977

Assemblatge, 33 x 36 cm

Teresa Gancedo es val del llenguatge figuratiu per posar l’accent en el concepte. Les seves són composicions que integren una gran varietat d’elements (objectes, mapes, natura, escriptura...) i sempre amb un acusat sentit del collage. En els seus treballs dels anys setanta, el dibuix hi té un lloc central. Es tracta d’una obra de contenció cromàtica sovint reduïda a l’ús dels grisos, damunt dels quals projecta elements diversos sense renunciar mai a l’element narratiu o seqüencial. Si a Terra és una màquina agrícola la que està reproduïda damunt d’un camp, a Tub de plàstic és un mecanisme hidràulic el que emergeix d’un dibuix de natura. En altres obres d’aquests anys incorpora maletes, branques, nínxols, cementiris, tisores o xeringues com a estranyes cosmologies que evoquen una certa fatalitat i una realitat dolent.


Fitxa tècnica

Títol original:
Terra
Número de registre:
RT.0043
Artista:
Gancedo, Teresa
Data de creació:
1977
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Assemblatge
Tècnica:
Tècnica mixta sobre paper
Dimensions:
33 x 36 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Teresa Gancedo, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.