La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Welcome to the Wadsworth: A Museum Tour, 1991

Benvinguts a Wadsworth: una volta pel museu, 1991

Andrea Fraser va dur a terme aquesta performance l’abril de 1991 al museu d’art Wadsworth Atheneum a Hartford, a Connecticut, un dels museus més antics dels Estats Units. Plantejada com una visita guiada, Welcome to Wadsworth, en lloc de conduir els visitants a través del museu, els fa desplaçar al voltant de l’edifici. D’aquesta manera, l’artista/docent atrau l'atenció i exposa la relació del museu amb el passat colonial de Hartford i amb el llegat històric que influeix en el present de la ciutat.

Com hauria de representar, la institució museu, la cultura de la comunitat preindustrial i funcionar en un context urbà fracturat per divisions tant ètniques com econòmiques? Començant la seva visita com una «outsider», l'artista desenvolupa gradualment la seva identificació amb les «primeres famílies» de Hartford que van fundar la ciutat i continuen donant suport al museu, articulant els valors i somnis que han contribuït a fer de Connecticut un dels estats més segregats a nivell econòmic i racial dels Estats Units.


Fitxa tècnica

Títol original:
Welcome to the Wadsworth: A Museum Tour
Número de registre:
5624
Artista:
Fraser, Andrea
Data de creació:
1991
Any d'adquisició:
2017
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 26 min 12 s
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Andrea Fraser
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.