La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Official Welcome, 2001/2003

Benvinguda oficial, 2001/2003

Comissariada per la Fundació MICA, Official Welcome va ser interpretada el novembre de 2001 per a un públic convidat a la residència privada de Barbara i Howard Morse, destacats col·leccionistes i membres fundadors d’aquesta fundació. El programa MICA inclou l’encàrrec d'un gran projecte anual, que és presentat a la residència Morse amb una benvinguda oficial. La performance comença amb l'agraïment per part de l'artista, amb un elegant vestit negre, als amfitrions i a la Fundació per la seva tasca. Apropiant-se del ritual de les cerimònies oficials, cita educadament els noms dels seus assistents i del personal del museu que l’ha acollit. De sobte, canvia de postura, de veu i d’actitud i comença a parlar sobre ella mateixa en tercera persona i en un to agressiu.

Fraser encarna una ràpida successió d’actituds i personatges: ara adopta un to líric i urgent com si fos una artista política, ara el to lànguid d’algú que dubta, tot seguit el d’un creador rebel que insulta el públic... I continua així fins que s’atura i, sense avisar, surt de l’escenari. L'eficàcia d'aquest espectacle es basa en la interpretació magistral de l'artista –que va des d'una imitació impecable fins a l'excés–, així com en el seu discurs, meticulosament construït a partir de fragments de llibres d’assaig sobre art, de textos oficials escrits per directors de museus i de declaracions d’artistes. Després de Nova York, Fraser va replicar aquesta performance el 2003 al Kunstverein d’Hamburg i al Centre Pompidou de París el 2009.

 


Fitxa tècnica

Títol original:
Official Welcome
Número de registre:
5628
Artista:
Fraser, Andrea
Data de creació:
2001/2003
Any d'adquisició:
2017
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 30 min
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Andrea Fraser
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.