La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Museum Highlights: A Gallery Talk, 1989

El més interessant del museu: visita guiada, 1989

Museum Highlights: A Gallery Talk és una performance en forma d'una visita guiada per al públic del Philadelphia Museum of Art, que va tenir lloc el febrer de 1989. Vestida amb americana i faldilla grises, Fraser es fa passar per Jane Castleton, una voluntària que va guiant els visitants en un recorregut per les sales, el vestíbul i la cafeteria. A més dels comentaris propis d’una visita guiada, com la historia de la institució i de la seva col·lecció, Castleton opina, de manera personal, sobre l’edifici, el guarda-roba o els lavabos del museu. També expressa apassionadament la seva opinió sobre política i sobre classes socials.

Per a Fraser, Jane Castelton personifica el paper d’una figura molt habitual en el context museístic nord-americà: la voluntària amateur de classe alta que posseeix «l'oci i el capital econòmic i cultural que defineix la classe patrona d'un museu». A través de la figura de Castelton i del llenguatge que utilitza, Fraser desenvolupa la història social del museu d'art als Estats Units, posant l'accent en les relacions entre gust i classe, la filantropia privada i la política pública en la producció tant de museus com d’altres esferes de la cultura urbana.


Fitxa tècnica

Títol original:
Museum Highlights: A Gallery Talk
Número de registre:
5623
Artista:
Fraser, Andrea
Data de creació:
1989
Any d'adquisició:
2017
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 29 min 52 s
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Andrea Fraser
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.