La imatge de l’obra no està disponible on-line.

May I Help You?, 1991

El puc ajudar?, 1991

May I Help You? examina la manera en què l'art legitima les diferències socials. Andrea Fraser va presentar per primera vegada aquesta performance a Nova York l’any 1991, en el marc de l’exposició Plaster Surrogates d’Allan McCollum. Fraser va contractar tres actors de l’American Fine Arts Co. perquè fessin veure que eren membres de l’equip de l’exposició. Durant l'horari d'obertura habitual de la galeria, s’adreçaven als visitants i els imposaven un monòleg de quinze minuts.

El guió, inspirat en converses amb artistes, col·leccionistes i marxants, així com amb persones no involucrades en el món de l'art, incorporava sis veus diferents, representant sis posicions socials diferents. Si bé l’actor començava simulant les paraules i el to calmat i tranquil d’un galerista parlant d’unes obres «adquirides amb amor», de sobte canviava el to, alçava la veu i reclamava silenci i atenció als visitants, renyant-los com si fos algú extern al món de l’art. Per sorpresa del visitant, cada veu negava, d’una manera implícita o explícita, la que la precedia. Més endavant, el text va ser adaptat perquè fos la mateixa Fraser qui l’interpretés, com va fer en diverses ocasions; entre d’altres, en el marc de l’exposició Andrea Fraser. L’1% c’est moi que es va presentar al MACBA de Barcelona l’any 2016.

 


Fitxa tècnica

Títol original:
May I Help You?
Número de registre:
5625
Artista:
Fraser, Andrea
Data de creació:
1991
Any d'adquisició:
2017
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 20 min 7 s
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Andrea Fraser
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.