Carregant...

Concetto spaziale, 1957

Concepte espacial, 1957
Pintura, 74,2 x 61 cm
En un esforç per superar l’expressionisme matèric i obrir noves vies d’expressió artística, Lucio Fontana publica el seu Manifesto bianco el 1946. Desenvolupa així la seva teoria de l’Espacialisme, que defensa l’abolició de l’espai il·lusori de la pintura i la seva substitució per l’espai real. Aquesta teoria es materialitza en una llarga sèrie d’obres anomenada Concetto spaziale (1950-1968), on l’artista intervé llenços quasi monocromàtics amb forats i talls. El reconeixement de l’existència d’un espai il·limitat el du a la conquesta d’una nova dimensió perceptiva, de manera que les seves intervencions s’expandeixen cap a l’espai físic que hi ha al voltant de l’obra i cap a l’espectador.

Fitxa tècnica

Títol original:
Concetto spaziale
Número de registre:
0041
Artista:
Fontana, Lucio
Data de creació:
1957
Any d'adquisició:
1989
Estat:
En préstec
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Acrílic i pols de marbre sobre tela
Dimensions:
74,2 x 61 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Lucio Fontana a través de SIAE, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:

Recursos d'accessibilitat
Audiodescripció
Làmina en relleu
Reproducció tàctil
Text en braille

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.