Carregant...

Büsi (Kitty), 2001

Büsi (gatet), 2001
Resultat de la col·laboració entre Peter Fischli i David Weiss, els films Hunde (Dogs) i Büsi (Kitty) es deturen en moments del temps que sovint passen desapercebuts. A Hunde (Dogs), tres gossos ploren i gemeguen rere una reixa tractant de sortir o d’aconseguir alguna cosa a l’altra banda, a l’espai on es troba l’espectador. I a Büsi (Kitty), un gat llepa silenciosament un bol de llet. La durada d’aquestes gravacions (al voltant de mitja hora en el cas dels gossos i més de sis minuts en el cas del gat) ens obliga a donar sentit a situacions en aparença anodines i a establir una nova relació amb el temps quotidià. Büsi (Kitty) va ser projectat a gran escala a la cartellera electrònica de Times Square de Nova York l’any 2001 i es va tornar a reproduir el 2016. Els dos films aposten per una estètica del quotidià en un intent per descobrir la bellesa oculta del nostre entorn immediat.

Fitxa tècnica

Títol original:
Büsi (Kitty)
Número de registre:
1858
Artista:
Fischli, Peter & Weiss, David
Data de creació:
2001
Any d'adquisició:
2002
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, sense so, 6 min 31 s
Número d'edició:
Ed. 150/150
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació de Peter Fischli & David Weiss
Copyright:
© Peter Fischli & David Weiss
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.