La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Galleda "vermell collage", 1976

Objecte, 25 x 26 x 26 cm

No només draps, galledes i desembossadors, també sabates, barrets o paperines. Benet Ferrer reflexiona sobre l’objecte quotidià amb objectes que reprodueixen fidelment la realitat, si bé amb petites alteracions o deformacions. La producció industrial habitual feta amb plàstic, paper, metall, cuir o teixit ha estat convertida en ceràmica. Un simple canvi de material que posa en joc, d’una manera immediata, la relació entre concepte, objecte i funció, i que alhora suposava una renovació contemporània dels usos tradicionals de la ceràmica. Ferrer va formar part del grup Gallot, de Sabadell, que als anys seixanta preconitzava l’action painting, «fins que casualment vaig veure unes obres de ceràmica que tenien un especial registre d’humanitat i que quedaven molt lluny del kitsch de la ceràmica que estava acostumat a veure».


Fitxa tècnica

Títol original:
Galleda "vermell collage"
Número de registre:
RT.0020
Artista:
Ferrer, Benet
Data de creació:
1976
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Ceràmica, pintura i metall
Dimensions:
25 x 26 x 26 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Benet Ferrer
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.