La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Schlagworte, Schlagbilder. Eine Gespräch mit Vilém Flusser, 1986

Atrapar frases – atrapar imatges. Una conversa amb Vilém Flusser, 1986

Un dels elements que estructuren l’obra de Harun Farocki és la seva conversa, constant, amb les imatges, amb la seva construcció i amb el paper que hi juguen les institucions i els diversos mitjans. Com va dir una vegada: «Les meves pel·lícules estan fetes contra el cinema i contra la televisió.» En aquesta obra de 1986, Farocki dirigeix la seva mirada crítica cap a la premsa.

Plantejat com una entrevista, Catch Phrases. Catch Images. A Conversation with Vilém Flusser qüestiona les tesis del filòsof txec Vilém Flusser sobre la necessitat de la imatge en la nostra visió del món. Flusser, una de les referències teòriques de Farocki, analitza com es crea la portada del diari alemany de gran tiratge Bild Zeitung. Aquest mitjà construeix la seva portada com una entitat en si mateixa: d'una banda, és impossible arribar al text sense fer referència a les imatges, dissenyades per aconseguir el màxim impacte; i de l’altra, la tipografia dels titulars –grans lletres blanques sobre negre– crea una contundent impressió visual. La imatge i el text es reforcen mútuament per provocar el mateix «impacte» mediàtic.


Fitxa tècnica

Títol original:
Schlagworte, Schlagbilder. Eine Gespräch mit Vilém Flusser
Número de registre:
5750
Artista:
Farocki, Harun
Data de creació:
1986
Any d'adquisició:
2018
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 13 min
Número d'edició:
Ed. 1/10
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Harun Farocki
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.