Carregant...

Cutting, 1967-1968

Tallant, 1967-1968

Cutting tracta de la tècnica cinematogràfica de "tallar", o editar, i la seva importància en termes de la construcció de la realitat fílmica. La primera part de la pel·lícula mostra una casa projectada sobre una pantalla de paper. L'artista retalla la finestra de la casa amb unes tisores, en el sentit d'obrir-la realment. Seguidament, es retalla sobre la superfície il·luminada de la pantalla la frase de Marshall McLuhan: The content of the writing is the speech [el contingut de l'escriptura és la paraula]. La darrera paraula, però, és pronunciada per l'artista, fent realitat el sentit de la frase enunciada. El compromís amb els signes abstractes de la lingüística porta cap a la imatge de la mateixa manera que a contactar amb el cos humà, quan Valie Export utilitza la samarreta Bazzoka d'un actor per fabricar una pantalla de roba, retallant la bombolla de xiclet. Posteriorment, el cos ara nu serveix com a pantalla viva, el signe del qual (el pel del cos) és afaitat per l'artista. L'acte de la fel·lació del final posa de manifest la forma més directe de comunicació, que no necessita ni paraules ni imatges.


Fitxa tècnica

Títol original:
Cutting
Número de registre:
2643
Artista:
EXPORT, VALIE
Data de creació:
1967-1968
Any d'adquisició:
2004
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Video monocanal, b/n, so, 1min 41 s
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© VALIE EXPORT, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.