Carregant...

Kaenia II, 1972

Pintura, 200,5 x 200,5 cm
En aquesta pintura, el cos d’un personatge femení exhibeix una marcada estètica psicodèlica. Kaenia II condensa l’imaginari oníric i fantasiós de Zush, en què la representació artística permet connectar amb altres estats de consciència que van més enllà de la raó. L’ús dels colors, la fragmentació d’elements i les múltiples formes distribuïdes per la superfície de la tela denoten una manera d’entendre l’art com una via d’accés directe a l’univers interior. Rere l’obra, hi ha les vivències a Eivissa al començament dels anys setanta, quan la vida en una comuna, les experiències amb àcid lisèrgic i una volguda actitud contracultural van marcar el llenguatge formal i ideològic de l’artista.

Fitxa tècnica

Títol original:
Kaenia II
Número de registre:
554
Artista:
Evru/Zush
Data de creació:
1972
Any d'adquisició:
1997
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Acrílic i tinta sobre tela
Dimensions:
200,5 x 200,5 cm (alt x ample)
Sala:
Edifici Meier, Planta 1, Sala 5
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya. Col·lecció Nacional d’Art. Antiga Col·lecció Salvador Riera
Copyright:
© Zush/Evru, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Visita la mostra permanent
Reconstituir el desordre d’una possible ciutat. Utilitzar la maqueta no com un element de projecte sinó com una representació d’alguna cosa que ja existeix.
Jordi Colomer