Carregant...

Kaenia II, 1972

Pintura, 200,5 x 200,5 cm
En aquesta pintura, el cos d’un personatge femení exhibeix una marcada estètica psicodèlica. Kaenia II condensa l’imaginari oníric i fantasiós de Zush, en què la representació artística permet connectar amb altres estats de consciència que van més enllà de la raó. L’ús dels colors, la fragmentació d’elements i les múltiples formes distribuïdes per la superfície de la tela denoten una manera d’entendre l’art com una via d’accés directe a l’univers interior. Rere l’obra, hi ha les vivències a Eivissa al començament dels anys setanta, quan la vida en una comuna, les experiències amb àcid lisèrgic i una volguda actitud contracultural van marcar el llenguatge formal i ideològic de l’artista.

Fitxa tècnica

Títol original:
Kaenia II
Número de registre:
0554
Artista:
Evru/Zush
Data de creació:
1972
Any d'adquisició:
1997
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Acrílic i tinta sobre tela
Dimensions:
200,5 x 200,5 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya. Col·lecció Nacional d'Art. Antiga Col·lecció Salvador Riera
Copyright:
Copyright: © Evru/Zush, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.