La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Valor refugi II, 2019

Instal·lació, Mides totals: 672 x 89 cm

Teresa Estapé posa en qüestió el sentit del valor imposat per la lògica del mercat. Una lògica que ha fet de l’or i el paper –entès com paper moneda– elements simbòlics i objectes de desig més enllà del seu valor material. Estapé pren aquests dos elements sobrevalorats i els sotmet a un procés invers: en minimitza el valor convertint-los en mercaderies diferents del que estipula el mercat. És així com els posa a recer (o a refugi) de les imposicions del capital. Valor refugi II es presenta com una composició de folis blancs estàndard disposats al damunt d’una paret blanca. Un d’ells amaga un full d’or de 18 quirats que l’artista ha intervingut (camuflat) sota l’aparença d’un full blanc. Al damunt de la successió de folis (i també de la làmina d’or intervinguda), l’artista hi ha escrit una frase sense tinta: Show me the money. Un eslògan popularitzat a la pel·lícula Jerry Maguire, de 1996, quan el capitalisme, tot i que ja es mostrava fallit, va esdevenir un sistema únic a nivell global. Cal recuperar el valor de les coses, insinua Estapé, posant-les a recer del capital.


Fitxa tècnica

Títol original:
Valor refugi II
Número de registre:
5946
Artista:
Estapé, Teresa
Data de creació:
2019
Any d'adquisició:
2022
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Dimensions:
Mides totals: 672 x 89 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya. Col·lecció Nacional d'Art Contemporani
Copyright:
© Teresa Estapé
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.