Carregant...

Le chien jappeur, 1953

El gos bordador, 1953
Pintura, 72,6 x 92 cm
En un context social marcat per la crisi existencial derivada dels horrors de la Segona Guerra Mundial, l’experimentació matèrica europea assumia la impossibilitat de la representació. És en aquest marc que cal situar l’obra de Jean Dubuffet, que va incorporar a l’art lògiques socialment marginals com la del malalt mental i la de la infantesa, molt més properes a l’art primitiu i essencial. A Le Chien jappeur, la idea de mur adquireix una presència destacada a partir d’una capa cromàtica gruixuda que ocupa quasi tota la superfície del llenç. L’artista hi opera amb incisions acusades i gestualitats quasi performàtiques que el permeten explorar l’espontaneïtat i l’instint a la creació artística.

Fitxa tècnica

Títol original:
Le chien jappeur
Número de registre:
0031
Artista:
Dubuffet, Jean
Data de creació:
1953
Any d'adquisició:
1988
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Oli sobre tela
Dimensions:
72,6 x 92 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Jean Dubuffet, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:

Recursos d'accessibilitat
Audiodescripció

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.