La imatge de l’obra no està disponible on-line.

STANZA, 2020

Habitació, 2020

Bernat Daviu col·labora sovint amb altres creadors procedents de la dansa, el cinema o d’altres àmbits per potenciar desplaçaments de significat. Daviu entén l’obra com a resultat d’una activació, sovint en clau irònica, i les referències a l’art modern són recurrents en les seves propostes. Una d’elles és l’acció performàtica que va realitzar en el context de l’exposició La pintura. Un repte permanent, presentada a CaixaForum Madrid l’any 2019. Partint del fenomen adolescent de ballar a l’espai públic, al davant de superfícies reflectants d’edificis moderns, l’artista proposava utilitzar les obres de l’exposició com a mirall per afinar una coreografia. En col·laboració amb un grup de ballarins coreografiats per Mar Aguiló, quatre intèrprets vestits amb les tele-granotes que configuren Overall Paintings de Daviu (que formava part de la mateixa mostra) van ballar davant les pintures d’Ettore Spalletti, Robet Ryman, Gerhard Richter i Sean Scully. L’acció es va projectar a temps real en quatre pantalles de telèfon mòbil a l’Arts Santa Mònica de Barcelona.


Fitxa tècnica

Títol original:
STANZA
Número de registre:
AJC.0019
Artista:
Daviu, Bernat
Data de creació:
2020
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Telèfons mòbils, pintura plàstica i vídeo monocanal, color, so, 2m in 3 s
Número d'edició:
Ed. 1/3 + 2 P.A.
Sala:
Edifici Meier, Planta 1
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Obra adquirida per l’Ajuntament de Barcelona a través del MACBA per a la “Convocatòria d’adquisició d’obra artística per a promocionar creadores i creadors en l’àmbit de l’art contemporani
Copyright:
© Bernat Daviu
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.