Carregant...

The Live! Show (April 29, 1983), 1983

El Live! Show (29 d'abril de 1983), 1983

«Va ser el principi de la televisió per cable i, en aquest sentit, probablement la primera oportunitat –i potser l’última– de poder participar en tot aquest procés cultural. Se’ns donaria una petita finestra oberta al món que ens permetria mostrar el nostre treball, no sols el meu, sinó el de tots, i crear una televisió veritablement alternativa. El moment era perfecte.»

Jaime Davidovich va estrenar el seu The Live! Show al canal J de la Manhattan Cable Television el 21 de desembre de 1979. Emès setmanalment, el programa comptava amb performances i entrevistes a personalitats del món de l’art, petites lliçons i episodis de telecompra en què, reproduint el llenguatge comercial televisiu, comercialitzava objectes de producció pròpia. El Dr. Videovich, interpretat per Davidovich, teoritzava sobre el nou mitjà televisiu com a plataforma de producció artística i sobre la cultura televisiva. Inspirat en les performances del Cabaret Voltaire de Zuric, on va néixer el moviment Dadà, i en l’innovador còmic televisiu Ernie Kovacs, The Live! Show va constituir una experiència pionera i única en l’ús de la televisió per part de la comunitat artística. Després de cinc anys, el programa va ser retirat.


Fitxa tècnica

Títol original:
The Live! Show (April 29, 1983)
Número de registre:
4062
Artista:
Davidovich, Jaime
Data de creació:
1983
Any d'adquisició:
2010
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 27 min
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Jaime Davidovich
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.