Carregant...

Maqueta #1, 2014

Objecte, 17 x 240 x 150 cm

Malgrat el títol de l’obra, Maqueta #1 de Patricia Dauder no correspon a res que existeixi a escala real. L’artista ha estat treballant durant anys en un tipus de diagrames representats gràficament. El fet de traslladar a volum els seus esquemes dibuixats ha posat en primer pla la concreció física d’aquestes estructures, la idea de conjunt i la seva naturalesa i significat.

Dauder planteja un exercici sobre la distribució a l’espai i l’expansió horitzontal d’una sèrie de cavitats i formes. La idea de receptacle, el buit i el ple, el positiu i el negatiu, són alguns dels conceptes desenvolupats per l’artista a través d’aquest conjunt modular. Tot i que es podria associar a la idea de jaciment arqueològic o de recinte en ruïnes, l’obra no respon a un urbanisme concret o a una arquitectura definida. Interessada a explorar les nocions de fragmentació i d’ambivalència, Patricia Dauder construeix aquest conjunt de mòduls de formes diverses (rectangulars, ovalades i quadrades) com la concreció física d’una geometria mental.


Fitxa tècnica

Títol original:
Maqueta #1
Número de registre:
5200
Artista:
Dauder, Patricia
Data de creació:
2014
Any d'adquisició:
2014
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Guix, fusta i cartró
Dimensions:
17 x 240 x 150 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació de ProjecteSD gràcies al premi atorgat per la Fundación Arte y Mecenazgo el 2014
Copyright:
© Patricia Dauder
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.