Carregant...

Calendar #4 (Home), 2018

Calendari #4 (Llar), 2018
Collage, 60 x 41 cm

L’any 2016 Patricia Dauder inicia la sèrie Calendar, amb imatges sobre temes diversos procedents del seu arxiu fotogràfic i transferides a paper. Són imatges trobades que l’artista presenta de manera fragmentada i diferent de com eren en el seu context original. Una diferència reforçada pel mateix procés tècnic i mecànic del transfer, en què part de la informació en la imatge fotocopiada es perd. I és que no es tracta d’identificar el subjecte ni de crear cap narrativa. El títol de la sèrie fa referència a la disposició de cadascuna de les capes, cadascuna de les imatges, que recorda com s’organitzen les planes de cada mes en un calendari de paret.

Dins d’aquesta sèrie, l’obra del MACBA Calendar #4 (Home) es compon de cinc transfers situats irregularment l’un damunt de l'altre. Les imatges van ser extretes de diaris txecs i alemanys durant la residència que Dauder va fer a Praga l'any 2018, el resultat de la qual va presentar a l'exposició Surface a la National Gallery de Praga. Aquesta obra en concret està integrada per imatges que mostren detalls d'espais interiors i exteriors. Tot i que l’artista ha procurat impedir-ne la possible identificació, sempre queden restes visibles que poden donar lloc a interpretacions diverses. Com és habitual en el treball de Dauder, no es tracta mai d'explicitar, sinó de buscar una manera de representar un rastre, una absència, una petjada o un espai transformat.


Fitxa tècnica

Títol original:
Calendar #4 (Home)
Número de registre:
5868
Artista:
Dauder, Patricia
Data de creació:
2018
Any d'adquisició:
2020
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya
Tipus d'objecte:
Collage
Tècnica:
Transfer sobre paper
Dimensions:
60 x 41 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya. Col·lecció Nacional d'Art Contemporani
Copyright:
© Patricia Dauder
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.