Carregant...

Tauber Tanz / Deaf Dance, 2003

Tauber Tanz / Dansa del sord, 2003
Mèdia-instal·lació, Caixa de llum 30 x 50 x 10 cm
La instal·lació Deaf Dance presenta el grup de ball de tap dance Bosanski Vidici, procedent de la regió de Glamoc, a Bòsnia i Hercegovina, els membres del qual són immigrants bosnians a Düsseldorf. Tradicionalment, aquests grups de tap dance duen a terme coreografies sense acompanyament musical. Agafats de les mans, els ballarins escolten la veu del líder del grup i segueixen les seves breus instruccions a l'hora d'executar els passos i els moviments. Els ballarins porten vestits extrets del món del teatre, de diverses èpoques històriques, en lloc de dur els seus vestits regionals tradicionals. Amb aquest fet, Danica Dakic vol posar en relleu la qüestió de les identitats culturals i els malentesos, desacords i tensions que existeixen avui dia al voltant d'aquest tema arreu del món. Dakic utilitza, doncs, la dansa com a llenguatge universal: "La gent diu que ballar és universal, que tothom pot relacionar-s'hi, connectar-hi", afirma l'artista.

Al llarg del vídeo, les imatges «barroques» que mostren els cossos d'aquests ballarins en moviment, amb els peus i els caps fora del marc visual, esdevenen visualment molt eficaces. Tal com explica la mateixa artista, el seu objectiu és parar atenció en els detalls, en les petites diferències, amb més potencial que les vistes o els efectes panoràmics.

Fitxa tècnica

Títol original:
Tauber Tanz / Deaf Dance
Número de registre:
2753
Artista:
Dakic, Danica
Data de creació:
2003
Any d'adquisició:
2006
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Video monocanal, color, so, 3 min 40 s i transparència per blanqueig de colorants sobre polièster en caixa de llum
Dimensions:
Caixa de llum 30 x 50 x 10 cm (alt x ample x fons)
Número d'edició:
Ed. 2/6 + P.A.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies a Cementos Molins
Copyright:
© Danica Dakic, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.