Carregant...

Construcció lírica, 1934

Escultura, 120 x 84,5 x 25,5 cm
Bona part de l’obra de Leandre Cristòfol ‒considerat un dels un primers artistes cinètics del país‒ s’entén com una preocupació per la idea de moviment. Estimulada pels treballs d’Ángel Ferrant i també d’Alexander Calder i Jean Tinguely, Construcció lírica respon a la recerca de l’equilibri entre moviment i estaticisme. Aquesta escultura, propera a Duchamp pel que fa al valor concedit a l’atzar, incorpora materials pobres recuperats i textures diverses en un assemblatge d’objectes heterogenis. Mentre que la fusta, que té protagonisme com a suport, aporta les línies rectes i l’element estàtic, l’espiral hi introdueix una acció rítmica i dinàmica. Tot i la seva aparent simplicitat, l’equilibri de les formes diagonals i el filferro que travessa les formes i les interrelaciona articulen un tot de gran coherència. Com en altres obres, Cristòfol aconsegueix una poètica de l’objet trouvé.

Fitxa tècnica

Títol original:
Construcció lírica
Número de registre:
0898
Artista:
Cristòfol, Leandre
Data de creació:
1934
Any d'adquisició:
1997
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Ferro, fusta i pintura
Dimensions:
120 x 84,5 x 25,5 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya. Col·lecció Nacional d'Art
Copyright:
© Museu d’Art Jaume Morera
Recursos d'accessibilitat:

Recursos d'accessibilitat
Audiodescripció
Làmina en relleu
Reproducció tàctil
Text en braille

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.